Ангелот со ракавици за чистење: Девојка бесплатно чисти туѓи домови од задоволство 

12 април 2021

„Секој сака да го работи она што го прави среќен,“ вели Аури, девојка од Финска која обожува да чисти туѓи домови, од една едноставна причина - затоа што ја бива.

Пријателите на ТикТок и Инстаграм бараат помош од неа така што и праќаат фотографии од своите валкани и растурени домови, а Аури со задоволство доаѓа и ги чисти и најтврдокорните дамки. 

Најчесто ги одбира задачите кои многумина би ги одбиле, па просториите ги претвора во беспрекорни и чисти. Еднаш возела до 7 часа за да стигне до куќата каде требала да чисти, а во друга пригода перела валкани садови кои така стоеле цели 2 години. 

Верува дека секој човек заслужува нов почеток и тврди дека таа го прави ова бидејќи едноставно е добра во она што го рабпти. А го работи бесплатно!

Резултатите од својата работа ги документира, а снимките се вчудоневидувачки. 

Објавено:
12 април 2021
Категорија: 
Стории
Прочитано:
5.432 пати