Девојчето кое две години веќе живее со интересен бел прамен во косата добиен од раѓање

4 февруари 2021

Маја Азиз има две години, а од самото раѓање има уникатно обележје - еден бел прамен во косата. Додека докторите и сестрите биле изненадени поради ваквата појава, мајката на Маја, Талјта, веќе била запознаена со генетската состојба позната како пиебалдизам. Во болница, доаѓале луѓе од сите страни да ја видат Маја, а за Талјта, тоа било многу симпатично.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mayah Aziz (@mayahaziz)

Мајката многу бргу по раѓањето на малата Маја, почнала да објавува и фотографии од малото девојче, па поради  уникатноста бргу стекнала и многу обожаватели.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mayah Aziz (@mayahaziz)

Талјта ја има истата состојба како и нејзината ќерка, па ја учи како да ја прифати уникатноста на позитивен начин и не сака и Маја да минува низ злоставувањето и нападите кои таа ги чувствувала од страна на други деца. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mayah Aziz (@mayahaziz)

Мајката и ќерката честопати се облекуваат во различни костими и заедно изгледаат неодоливо.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mayah Aziz (@mayahaziz)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mayah Aziz (@mayahaziz)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mayah Aziz (@mayahaziz)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mayah Aziz (@mayahaziz)

Објавено:
4 февруари 2021
Категорија: 
Стории
Прочитано:
141 пати