Инста модна инспирација: Дилек Асаноска самата си ја шие сета облека

23 август 2022

Иако можеби социјалните мрежи се презаситени со креатори на модни содржини и инста-модели кои рекламираат модни парчиња потпишани од повеќе или помалку познати брендови, доколку погледнете повнимателно, сепак ќе пронајдете и примери на редок квалитет и неверојатен талент.

Дилек Асаноска (@dilekaspires) е токму таков пример кој полека, но сигурно ја освојува локалната модна онлајн сфера, редовно објавува фотографии од нејзините модни комбинации кои ги отсликуваат нејзините индивидуалност и препознатли префинет стил.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

Но, најважната и најимпресивната работа во нејзинот случај е што таа самата ги дизајнира и шие речиси сите парчиња облека во кои позира на нејзините прекрасни фотографии и видеа направени на атрактивни урбани локации низ Скопје. Комбинациите пак каде не носи свои креации, Дилек ги гради врз основа на квалитетни и винтиџ парчиња, постигнувајќи го оној класично-современ стил по кој можеме да ја препознаеме и оддалеку.

Наедно, нејзините објави се неретко проследени со одлични модни совети, ставови и инспиративни лични приказни во кои е невозможно човек да не ужива додека ги чита.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

На нејзиниот личен блог, таа себеси се идентификува како етузијаст за мода со многу хобија и љубов кон јазиците. „Дилек е номад во креативниот свет, жонглирајќи со бројни улоги кои вклучуваат моден дизајн, писателство, односи со јавноста, уметност, лингвистка, блогерство итн.", пишува на нејзината страница.

Блогот на Дилек е место каде што таа го споделува своето мислење за различни теми, а во центарот на вниманието се нејзините вештини за стајлинг и моден дизајн.

Дилек Асаноска е дипломиран професионалец за односи со јавноста, со диплома по англиски јазик и американски студии. Моментално таа сега работи како креатор на содржина и аналитичар на социјалните медиуми за англискиот и корејскиот пазар. Таа знае неколку јазици, меѓу кои и англиски, турски, корејски, македонски, шпански и српски.

Погледнете го нејзиниот профил.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dilek (@dilekaspires)

Објавено:
23 август 2022
Категорија: 
Стории
Прочитано:
1.268 пати