Машката мода во 1970-тите

23 јуни 2015

70s-men-fashion-39700_840_472

Враќањето на 1970-тите во женската мода апсолутно ги опфати сите модни брендови и се наметна како водечки тренд.

Но, како би поминале 1970-тите во машката мода? Рекламните кампањи кои датираат од тој период сликовито го пренесуваат тоа. Лудите или весели 1970-ти, кој како сака да ги нарече, не изгледаат толку привлечно за мажите, па веројатно дека оваа декада ќе ја заобиколи машката мода, особено онаа уличната. И тука не мислиме на 1970-тите како инспирација, со имплементирани детали, туку на целосни стајлинзи од тој период.

Пончо во интензивни бои со шарени фармерки или панталони се нешто што не би можеле денеска да го замислиме на нашите другари, партнери... Но, она што мора да се признае е дека оваа дека несомнено е една од најживописните.

И бидејќи фотографиите најдобро сведочат, погледнете ги овие во продолжение. Ако жените ги обожаваат, 1970-тите сигурно не се на листата на омилени години кај мажите, кога е модата во прашање...

70s-men-fashion-132_840_472

70s-men-fashion-22700_840_472

70s-men-fashion-41700_840_472

70s-men-fashion-61700_840_472

70s-men-fashion-71700_840_472

70s-men-fashion-101700_840_472

70s-men-fashion-211700_840_472

70s-men-fashion-331700_840_472

70s-men-fashion-381700_840_472

Објавено:
23 јуни 2015
Категорија: 
Стории