Најубавите изјави на Роџер Федерер за Мирка

16 јули 2019

По загубата на Роџер Федерер во финалето на Вимблдон, некако сите погледи беа упатени кон неговата сопруга Мирка.

Нејзините изрази на лицето во текот на мечот станаа вирални на социјалните мрежи, а погледот со тага и љубов истовремено по загубениот меч, ги поттикнаа медиумите да ја стават Мирка во центарот на вниманието.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onSep 25, 2017 at 3:17pm PDT

 Нивната љубов трае 19 години. Имаат четири деца, а зад себе поминати многу тешки и многу среќни моменти. Се запознаваат 2000 година на Олимпијадата и двајцата како спортисти кои треба да ја претставуваат Швајцарија. Тогаш и ќе се случи и нивниот прв бакнеж, а сè друго е историја.

Во продолжение ве потсетуваме на некои од најубавите изјави на Роџер за Мирка, што само ја потврдуваат љубовта:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onJun 27, 2018 at 7:19pm PDT

 

 „Двајцата игравме тенис за Швајцарија и поминавме две недели заедно во истото сместување. Бевме заедно со борачите и останите кул спортисти. После тие две недели се случи некоја хемија. Исто така, се покажа дека борачите имаат големо срце. Токму еден од нив ми рече:

-„Хеј, бакни ја сега“

-„Не, не знам, можеби, би требало ли?“, но тој продолжи да ме храбри и на крај, го направив, ја бакнав“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onSep 11, 2018 at 6:00am PDT

 
 
 
Мирка е од Федерер постара три години, а во моментот кога се запознаваат тој тукушто станал полнолетен.
„Кога ме бакна, ми кажа дека сум многу млад. Се обидов да ѝ дадам до знаење дека имам речиси 18 и пол години. Сакав да украдам половина година. Од оваа дистанца е смешно, но тогаш за мене беше голема работа“.
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onFeb 14, 2018 at 6:30am PST

 

„Таа е моја сопруга. Не е добро кога ја нема. Ете толку е едноставно. Таа е секогаш тука за мене, и во добро и во лошо“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onMay 22, 2019 at 3:15pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onApr 10, 2019 at 7:48pm PDT

 

 

„Таа целосно го познава тенисот, а ме знае и мене многу добро. Знае кога се чувствувам добро, а кога не. Исто така, знае што сè е потребно за да оствариш успех. Токму затоа таа е драгоцена и не само јас, туку и мојот тим го знае тоа“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onJun 25, 2019 at 5:43pm PDT

 

„Тешко е да се рече дека не зборувам со Мирка за тенисот. Имаме ние други теми за разговор, но тоа го чувствувам за време на мечевите, бидејќи го знам нејзиниот глас“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onApr 5, 2019 at 6:15am PDT

 

„Велат дека зад секој успешен маж, стои жена. Епа јас сум совршен пример за тоа“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onFeb 28, 2019 at 6:09am PST

 

 

„Драго ми е што Мирка е тука. Ништо не би се случило без неа“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onDec 20, 2018 at 6:13pm PST

 

 

„Мирка мора да се грижи за својот глас :). Затоа само таа навива само кога е тивко во текот на моите мечеви. Инаку, не би помогнало ништо, затоа што не би можел да ја слушнам“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onJul 13, 2019 at 6:31pm PDT

 

 

„Одбивам да го напуштам креветот што го делам со жена ми. Ние отсекогаш сакавме да имаме деца, но мојот сон беше со неа. Не во некоја друга спална или на друг кат. Попрво би спиел со деца кои постојано врескаат, отколку да се одвојам од жена ми“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onDec 22, 2017 at 7:01am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage) onOct 23, 2017 at 5:20pm PDT

 

Објавено:
16 јули 2019
Категорија: 
Стории
Прочитано:
13.081 пати