Совети од 36-годишен милијардер: Никој не прави сè совршено!

24 декември 2019

Џастин Кан е 36-годишен милијардер, претприемач кој својата претходна стартап компанија Twitch им ја продаде на Amazon за една милијарда долари, за потоа да инвестира милиони во неговата нова компанија Atrium, масовен проект на кој е целосно посветен.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Justin Kan (@justinkan) onJun 29, 2018 at 5:18pm PDT

Со оглед на големиот професионален успех што го остварил декадата во изминување, а на почетокот на новата деценија, тој направил листа со неколку корисни „лекции" што ги научил преку искуството.

Истите може да послужат како корисни совети за сите млади претприемачи кои почнуваат свој бизнис, но и генерално како општи „правила" што може да се применат со цел поуспешно функционирање низ секојдневието.

-Најзначаен фактор за деловен успех се луѓето со кои ќе одберете да соработувате.

-Независно до каде сте стигнале, веројатно се откажувате пред време. Запомнете дека за големите нешта потребно е време.

-Никој не прави сè совршено!

-Листата на цели е бесконечна.

-Постигнувањето на целите, не е гаранција за вечна среќа.

-Анксиозноста и стравот може да постојат, независно во каква ситуација се наоѓате.

-Не мора да ги привлекувам луѓето, за да се поврзам со нив.

-Трајната среќа доаѓа од поврзаноста со другите луѓе, од благодарноста и од ослободувањето од стремежите кои нè измачуваат.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Justin Kan (@justinkan) onMay 5, 2018 at 6:09pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Justin Kan (@justinkan) onFeb 2, 2018 at 3:19pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Justin Kan (@justinkan) onJun 3, 2017 at 10:06am PDT

Објавено:
24 декември 2019
Категорија: 
Стории
Прочитано:
1.494 пати