Зошто Адидас греши во изборот на видео реклама!

24 октомври 2017

Еуген Мерхер е 26 годишен студент на режија кој во своето портфолио веќе ја има најгледаната реклама во последно време. За неполни 15 дена ова негово видео ќе има над 14 милиони прегледи на јутјуб. Со брзина на светлината ќе ја освои публиката. Но, секогаш постои едно „но“. Неговата приказна не е совршена. Имено тој ќе ја изработи рекламата со една цел: да го забележат во Адидас. Претпоставувате нивната реакција не постои, едноставно не реагирале на оваа реклама.

Се работи за еден возрасен Германец кој некогаш трчал маратони. Својата старост ја поминува во дом за стари лица, не е среќен таму, кога еден ден ги пронаоѓа своите стари адидас патики и ќе посака да ги оживее своите младешки соништа. За да не ви го раскажуваме крајот на рекламата погледнете сами. Адидас веројатно во меѓувреме ќе треба да си го смени маркетинг тимот!

 

 

извор: yout tube

Објавено:
24 октомври 2017
Категорија: 
Стории
Прочитано:
374 пати