15 супер идеи за велигденско декорирање на јајца

30 март 2023

Едноставно уживаме да гледаме убаво декорирани и обоени велигденски јајца, а задоволството е уште поголемо кога ќе успееме самите да го направиме тоа.

По социјалните мрежи и на интернет можеме да наидеме на разно разни идеи за тоа како нашата велигденска трпеза да изгледа магично.

Сепак, централното место за Велигден го заземаат велигденските јајца, а ние од година во година трагаме по нешто ново и креативно за нивниот изглед.

Еве 15 интересни начини од кои можете да се инспирирате.

Јајца завиткани во ткаенина

Во боите на вселената

Велигденски јајца како лимони

Мини бургери

Декор со исушено цвеќе

Јајце како морков

Јајца зајачиња

Накитени јајца

Боени со водени бои

Колор-блок

Jајца како зеленчук

Точкеста декорација

Мозаик од лушпи како декор

Јаца со конфети

Кактус велигденско јајце

Фото: Pinterest

Објавено:
30 март 2023
Категорија: 
Направи сам
Прочитано:
4.701 пати