za-naslovna

Во пресрет на Меѓународниот ден на борбата против насилство врз жените, 25-ти ноември, тимот на Fashionel одлучи на свој начин да ја поддржи оваа кампања.

Ценејќи ја потребата од посебна заштита на жените од овој вид насилство, Генералното собрание на Обединетите Нации со резолуција 54/134 на 17. декември 1999 година, го утврди 25. Ноември за Меѓународен ден за борба против насилство врз жените, на што претходеше Декларацијата за борба против насилство врз жените од 20. декември 1993 година.

kaver

И покрај тоа што овој проблем е распространет во големи рамки, во одредени држави, меѓу кои и нашата, се' уште доволно гласно и храбро не се зборува за овој проблем. Со надеж дека работите ќе се менуваат со поголем интензитет, Fashionel испрати порака и поддршка до сите што се соочуваат со овој проблем.

DSC_3088

DSC_3097

DSC_3102

DSC_3109-1

DSC_3112-1

DSC_3115-1

DSC_3122-1

DSC_3126

DSC_3129

DSC_3134

DSC_3157

DSC_3144

Објавено:
21 ноември 2014
Категорија: 
Фото галерија