Пред финалето на 60-тото издание на Евровизија, ве потсетуваме на највпечатливите модни комбинации низ годините на овој музички фестивал.

Ако во почетоците, фустаните беа скромни и во бохо-стил најчесто, Abba во 1974 година, направи вистинска револуција и кога е стилот во прашање. Но, гледано од оваа дистанца, она што го презентираше шведската група, е далеку поскромно од она што следеше во годините потоа.

1974 - Англија - Оливија Њутн Џон 1974 - Англија - Оливија Њутн Џон

1974 - Шведска 1974 - Шведска

Од куси и провокативни фустани, преку костими од латекс, до креации со светлечки ефекти, на сцената на Евровизија имаше речиси се'.

2005 - Норвешка 2005 - Норвешка

Во продолжение погледнете ја галеријата и потсетете се на дел од настапите, како и на сите претставници од Македонија и нивните стилски појавувања:

1998- Македонија - Владо Јаневски 1998- Македонија - Владо Јаневски

2000 - Македонија - XXL 2000 - Македонија - XXL

2002 - Македонија - Каролина Гочева 2002 - Македонија - Каролина Гочева

2004 - Македонија - Тоше Проески 2004 - Македонија - Тоше Проески

2005 - Македонија - Мартин Вучиќ 2005 - Македонија - Мартин Вучиќ

2006 - Македонија - Елена Ристеска 2006 - Македонија - Елена Ристеска

2007 - Македонија - Каролина Гочева 2007 - Македонија - Каролина Гочева

2008 - Македонија - Тамара, Врчак и Адријан Гаџа 2008 - Македонија - Тамара, Врчак и Адријан Гаџа

2009 - Македонија - Некст Тајм 2009 - Македонија - Некст Тајм

2010 - Македонија - Ѓоко Танески 2010 - Македонија - Ѓоко Танески

2011 - Македонија - Влатко Илиевски 2011 - Македонија - Влатко Илиевски

2012- Македонија - Калиопи 2012- Македонија - Калиопи

2013- Македонија - Есма и Влатко Лозановски 2013- Македонија - Есма и Влатко Лозановски

2014- Македонија - Тијана Дапчевиќ 2014- Македонија - Тијана Дапчевиќ

2015 - Македонија - Даниел Кајмакоски 2015 - Македонија - Даниел Кајмакоски

Објавено:
22 мај 2015
Категорија: 
Фото галерија