Како да ве забележат модните улични фотографи

27 јануари 2014

Во последно време и кај нас стануваат се популарни модните улични блогови, се посветува се повеќе внимание на уличната мода, која исто така е една од омилените содржини и на нашиот портал.

Некои гледаат и бараат инспирација, додека други би сакале да се најдат на фотографиите, макар на оние најпопуларните улични фотографи.

Е, ако сте од тие што посакале да се видат на некоја од фотографиите од улична мода, модните фотографи даваат совети што треба да направите за да ве забележи нивниот објектив.

1. Носете воочлива капа, шапка, шубара... Не е важно за што ќе се одлучите, важно е да е впечатлива и добро да ви стои.

1

mango-street-style

SONY DSC

street-stil-1

2.Носете интензивни, живи бои. Во зимскиот период овие бои секако ќе „паднат“ во очи

miroslava_2478249a

mcx-celebrity-winter-fashion-leighton-meester-de

3.Покажете ги нозете.

la-modella-mafia-model-off-duty-street-style-Winter-2012-2013-3

Touch-of-for-Winter-Street-Style-Trends-2012

Casual-Street-Style-2013 (3)

el_street_style_de_fno_791290386_800x1200

4.Носете впечатлив накит, шал или некои други модни додатоци кои на специфичен начин ќе ги усогласите со останатиот дел од облеката.

Winter-Street-Style-1

paris-fashion-week-fall-winter-2013-streetstyle-2

milan-fashion-week-street-styles-01

5.Облечете се за погрешна сезона. Ова е за оние похрабрите. Кусите ракави се предизвик во зима, на пример.

street-stil-5

48-street-style-new-york-fashion-week-fall-2013-h724

Објавено:
27 јануари 2014
Категорија: 
Фото галерија