Се почесто, за време на модните недели во светските метрополи вистинското шоу од модните писти се префрла на оние уличните, каде уживаме во богатата разгледница од инвентивни стајлинзи. Што е уште посимпатично, уличната мода живее во секој период од годината и во безимените улички во малите квартови на малите градови, покрај гигантските модни епицентри. Се навраќаме ретроспективно низ 2013 година и селектираме мал дел од огромниот избор на највпечатливи улични изгледи.

Флоралниот принт цутеше цела 2013 Флоралниот принт цутеше цела 2013

Препознатливиот принт од тигар на Кензо Препознатливиот принт од тигар на Кензо

Мирослава Дума неприкоснована на модните улици Мирослава Дума неприкоснована на модните улици

Блузонот на Баленсиага еден од омилените на уличните модни икони Блузонот на Баленсиага еден од омилените на уличните модни икони

Џинс-комбинизонот повторно во фокусот на урбаниот изглед Џинс-комбинизонот повторно во фокусот на урбаниот изглед

Предименизионирано, XXL, удобно Предименизионирано, XXL, удобно

Мото јакната добредојнета во секоја комбинација Мото јакната добредојнета во секоја комбинација

Храбриот избор никого не остава рамнодушен Храбриот избор никого не остава рамнодушен

Еко крзно, есенски дамски шешир и чанта во интензивна боја Еко крзно, есенски дамски шешир и чанта во интензивна боја

Спортските блузони се комбинираа со здолништа во А линија Спортските блузони се комбинираа со здолништа во А линија

Елеганцијата никогаш не излегува од мода, а на улица е уште повпечатлива Елеганцијата никогаш не излегува од мода, а на улица е уште повпечатлива

Во рокерски, помалку див фазон, видовме многу познати ексцентрици Во рокерски, помалку див фазон, видовме многу познати ексцентрици

Андрогениот имиџ уште долго ќе доминира на урбаните улици Андрогениот имиџ уште долго ќе доминира на урбаните улици

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објавено:
11 декември 2013
Категорија: 
Фото галерија