Ако мислевте дека се работи за нешто поврзано со св.Валентин, се лажете. Во продолжение ќе ги видите честитките кои дизајнерот Ив Сен Лоран ги креирал и праќал 30 години, од 1970-та до 2000-та, но не за празникот на љубовта, туку за Нова година. Со графики и во многу бои, овие рачно изработени колажи често беа инспирирани од предмети блиски и драги до неговото срце, како што се на пример сонцето и палмите во неговиот роден Алжир. Пораките, едноставни, јасни и вонвременски Love by Saint Laurent, и денес привлекуваат внимание.

Колекција од дузина такви ќе биде претставена денеска во Франција, а утре во САД. А ние ви ја презентираме сега:

ysl-love-cards-1971

ysl-love-cards-1972

ysl-love-cards-1973

ysl-love-cards-1974

ysl-love-cards-1977

ysl-love-cards-1981

1982

ysl-love-cards-1983

1985

ysl-love-cards-1991

1997

2000

Објавено:
12 февруари 2015
Категорија: 
Фото галерија