Понеделничкиот настан Мет Гала беше само една раскошна увертира на она главното – изложбата на тема „Панк: од хаос до висока мода“ што до 14 август годинава ќе биде отворена во славниот њујоршки музеј Метрополитен. Дел од поставката се и креациите на Вивиен Вествуд, Александар Меквин, Родарте, Версаче, Рикардо Тиши и други дизајнери кои во својата мода вметнаа елементи од панк идеологијата.

 

 

 

Објавено:
9 мај 2013
Категорија: 
Фото галерија