Уникатноста и талентот на авторот се вистинска инспирација за создавање на дело кое се води од позната изрека „една слика илјада зборови“. Steet art е уметност која може да биде комбинација од графити, скулптури, портрети, визуелна уметност, начин на изразување бунт против поставените општествени норми или пак постери.  Популарноста на овој вид уметност води до таму што најчесто се одржуваат и натпревари помеѓу авторите, а во продолжение погледнете го првиот дел од галеријата слики со улична уметност насекаде во светот.

Објавено:
14 јуни 2013
Категорија: 
Фото галерија