Улична парада на машки изгледи од срцето на Париз

27 јуни 2014

Во време кога се одржува Париската машка модна недела, освен модата и изгледите,  во оваа модна престолнина ништо друго не е во центарот на вниманието. Свесни за сите синоними кои им се доделуваат поврзани со модата, Парижани од секој аспект се трудат да бидат сè само обични не. Интересен е трендот кој несомнено е да не се забележи,а тоа се изгледите на  момци кои носат високи чорапи односно машки доколенки или фудбалерски штуцни комбинирани со бермуди.

Генерално преовладуваат спортско- класичните улични комбинации, но не сè исклучени ниту оние еклектичните и помалку ексцентрични машки стајлинзи. Застапени се и таквите во сафари стил и изгледите од комплети во тропски принтови.

 

Мажите во Париз не останаа имуни ниту на тековниот тренд за русо обоена коса.

Објавено:
27 јуни 2014
Категорија: 
Фото галерија