Вака изгледа кога дизајнерите се дел од сопственото лого

22 август 2014

837409a7-30f1-494e-b762-5e3a598763ae

Илустраторот Мајк Фредерико успеа да претстави како би изгледало кога дизајнерите би биле дел од логото на нивниот бренд. Нешто вакво и беше очекувано од него, имајќи предвид дека е познат по интересните и необични илустрации во кои се поигрува со мотивите на современата потрошувачка кулутра и препознатливите брендови.

Токму така настана и серијата илустрации „Logos by Mike Frederiqo“ во кои познатите личности од светската елита го претставуваат логото на добропознатите брендови, меѓу кои Шанел, Луј Витон, Марк Џејкобс, Ив Сен Лоран...

Ана Винтур означува она што и ја прослави - улогата на уредничка, потоа Реи Кавакубо е втиснат во логото на брендот Comme des Garcons, а Карл Бенз стана модериран Mercedes-Benz логотип.

Погледнете како сето тоа изгледа:

Vogue Vogue

Томи Хилфигер Томи Хилфигер

Карл Бенз Карл Бенз

Најк Најк

Шанел Шанел

Марк Џејкобс Марк Џејкобс

Луј Витон Луј Витон

Stussy Stussy

Supreme Supreme

Мајк Фредерико Мајк Фредерико

Ив Сен Лоран Ив Сен Лоран

Објавено:
22 август 2014
Категорија: 
Фото галерија