„Like a warrior“ моден едиторијал на италијански Вог

8 март 2014

Мартовското издание на италијанскиот магазин Вог од својата внатрешност нуди едиторијал насловен „Like a warrior“ . Главната улога и е препишана на манекенката Мариакарла Босконо, која позира пред фото апаратот на Тим Волкер. Тематиката и инспирацијата е меѓу футуризмот, технологијата и борбеноста на жената која во случајот се обидува да воспостави баланс меѓу сплотувањето на два неспоиви сегменти. Црни и бели екстравагандни креации што одлично се надополнуваат со впечатливиот масивен златен накит кој контрастно се издвојува од металот кој преовладува од сценографијата.

Објавено:
8 март 2014
Категорија: 
Фото галерија