Џесика Кавати - новата Амал Клуни

17 јануари 2019

Џесика Кавати е името на 30-годишната девојка која го привлече вниманието на странските медиуми поради сличноста со Амал Клуни.

Џесика (лево) - Амал (десно)

Иако е родена во Австралија, Џесика има либанско потекло, што е и забележливо од нејзината специфична убавина.

Но, покрај убавината, ја споредуваат со Амал и поради фактот дека е адвокатка, а години наназад се занимава и со хуманитарна работа.

„Убаво е што ме споредуваат со неа. Таа е меѓународна адвокатка која исклучително ја почитувам, но сметам дека сме различни. Инаку, јас отсекогаш се грижев за луѓето и се борев за правата на оние кои не можеа самите да се изборат. Имам многу планови и една од желбите ми е да соработувам со УНИЦЕФ и на светско ниво", ќе рече Кавати за „The Morning Show".

Освен тоа, во родната земја е позната и благодарение на модните ангажмани, па неретко е видена како позира за модни кампањи, а имала и водителски ангажмани... Интересно е што и нејзината мајка била манекенка.

Освен дипломата по право, таа има и диплома од областа на економијата.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onDec 14, 2018 at 3:05am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onDec 15, 2018 at 7:23am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onJan 16, 2019 at 5:12pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onDec 9, 2018 at 1:37am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onDec 6, 2018 at 3:10am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onDec 1, 2018 at 4:31am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onNov 29, 2018 at 11:39pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onNov 22, 2018 at 5:48am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onNov 19, 2018 at 8:49am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onOct 8, 2018 at 1:29am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onOct 1, 2018 at 9:59am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onSep 24, 2018 at 6:56am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onSep 23, 2018 at 5:43am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onSep 23, 2018 at 2:22pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onSep 15, 2018 at 5:30am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica Kahawaty (@jessicakahawaty) onJun 20, 2018 at 10:38am PDT

 

Објавено:
17 јануари 2019
Категорија: 
Модна икона
Прочитано:
2.771 пати