Клаудија Кардинале- безвременска италијанска убавина

29 јуни 2013

Актерката со италијанско потекло, Клаудија Кардинале во тоа време со својата бујна коса, очи со мачкаст облик и тело во форма на песочен часовник, е водечки лик во италијанската и француската филмска индустрија. Меѓу едни од нејзините најпознати филмови во кои играла се: „The Leopard“, „Federico Fellini’s 81/2“ и „Пинк Пантер“.Поранешниот секс симбол, иако има 75 години сеуште носи високи потпетици и ја држи витката линија.

Објавено:
29 јуни 2013
Категорија: 
Модна икона