Доколку не сте многу во вапцањето јајца, но сепак сакате креативни работи, ние најдовме совршен предлог  - бохо велигденски јајца.

Потребен ви е фломастер и малку креативност... и секако умешност.

Нацртате им лице на велигденските јајца, а потоа направете композиција од цветчиња.

Можете со тенка жица или конец од јута да направите обрач, па на него да наредите гранки и цвеќенца.

Искористете и некои стари шноли или суво цвеќе ако имате. 

Не е многу комплицирано, но сепак потребно е трпение. Кога ќе го видите крајниот резултат, ќе сфатите дека трудот се исплати, бидејќи ќе добиете велигденски јајца кои ќе ви биде мака да ги скршите :)

Погледнете неколку примери за инспирација:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by žena.hr (@zenahr)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jolie.hr (@jolie.hr)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Magda (@madale_98)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Atena (@atenaopiela)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Srećonoša (@sreconosa)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Monika (@__monika.kie__)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by kawowe_momenty (@kawowe_momenty)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Monika (@second_life_of_my_lens)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @mamatothebest3_norfolk

Објавено:
19 април 2021
Категорија: 
Направи сам
Прочитано:
4.554 пати