Изработка на декоративни кутии

16 септември 2013

Потребно е само да имате картон и мала доза на фантазија за да ги украсите така како што посакувате. Доколку немате некоја идеја, можете да се инспирирате од примерите во галеријата. За изработка на декоративната кутија ви се потребни:

1. Цврст картон во боја кој можете да го побарате во најблиската книжара. А доколку ви се допаѓа кутијата како изгледа, можете да и додадете само сатенска лента.

2. Линеар

3. Ножици

4. За декорација употребете се што ќе посакате. Налепници, самолепливи  слики во комбинација со монистри, машни, фотографии, шљокици, вештачко цвеќе, ткаенини...

Објавено:
16 септември 2013
Категорија: 
Направи сам