Како да ги раширите тесните обувки

8 јули 2013

Доколку се пронајдовте во темава, тогаш најдобро би било да заборавите на тврдоглавоста и да ги прочитате советите кои ќе ви овозможат да ги раширите вашите омилени, но тесни обувки.

Алкохол – Напрскајте ја внатрешноста на обувката со алкохол и вода во размер 50 – 50. Потоа облечете дебели чорапи и носете ги обувките најмалку 20 минути.

Компир – Може ви звучи чудно, но компирот прави чуда кога се во прашање тесните обувки. Компир во средна големина, исчистете го и внесете го внатрешноста на обувката. Оставете го преку ноќ и на тој начин ќе ја растегнете.

Фен (само за кожен материјал) – Со фенот за коса најбрзо се загрева кожата, па доколку вашите обувки се кожни, облечете дебели чорапи и носете ги додека не се олади кожата. На тој начин најлесно ќе ги проширите обувките.

Кеса – Земете кеса, наполнете ја со вода, ставете ја во обувката и двете ставете ги во замрзнувачот најмалку 24 часа. Водата ќе се претвори во лед, ледот ќе го направи своето, а вие ќе го добиете очекуваниот резултат.

Чорапи – Земете неколку пара чорапи, наквасете ги со вода и така мокри ставете ги во обувките. Со самото сушење тие ќе ги рашират обувките.

Весници – Постапката е иста како и со чорапите, само што треба да внимавате да не ви се распаднат.

Објавено:
8 јули 2013
Категорија: 
Направи сам