Како да се нашминкате за карневал

28 февруари 2014

karnevalski-make-up

Струмичкиот карневал е веќе во тек, а ќе трае до 5-ти март, но во пресрет на главниот ден, односно вечер во сабота, ќе ви дадеме предлог како можете да се нашминкате сами за овој интересен настан.

Ако се уште не сте одбрале маска за карневал, еве како можеж со помош на шминката што ја имате дома. Пеперутка, вила, гламирозни принцези или нешто сосема друго насликано на лице, изборот е ваш. Треба да вложите само малку труд и креативност и да навлезете во светот на мечтата, маѓијата и бајката.

Во време на карневалот, обичната дневна шминка заменете ја со фиксна и впечатлива. Во продолжение хрватската мејк ап артистка Ксенија Јуравиќ ќе покаже како со помош на сенки, алајнер и светки можете да ја искажете својата креативност.

#t=782

И уште неколку егзотични предлози

 

Објавено:
28 февруари 2014
Категорија: 
Направи сам