Направи сам: Декоративна прекривка исплетена без игли

13 мај 2020

Знаеме дека доаѓа лето, но за да се научат некои нови работи, секогаш е добро време. Сигурни сме дека низ Инстаграм просторот сте ги виделе декоративните ќебиња, табуретки, перници со крупна плетка.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Savour Candles (@savourcandles) onMay 10, 2020 at 10:26pm PDT

Најчесто таквите се исплетени без игли. А за распространувањето на плетката е заслужен брендот „BeCozi“ на Лариса Коедајкер, која го основа во 2015 година.

Таа на Фејсбук видела видео од некоја девојка како плете слично такво ќебе и се обидела да открие како да го направи самата, особено имајќи го предвид фактот дека е без игли.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Luxury merino decor & fashion (@house_of_merino) onMay 10, 2020 at 12:53am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kósýprjón (@kosyprjon) onMay 10, 2020 at 3:03am PDT

Бидејќи и претходно имала познавања од плетењето, не ѝ требало многу време да дојде до конечното решение, да започне бизнис, а воедно и да споделува техники.

Во продолжение ќе видите неколку туторијали, па обидете се, можеби ќе ви тргне одлично, бидејќи како вели и самата Лариса, ова го можат дури и почетници.

 

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chunky Yarn & Video Tutorials (@becozi) onMay 9, 2020 at 5:19pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chunky Yarn & Video Tutorials (@becozi) onApr 5, 2020 at 1:01pm PDT

 Најчесто се плетат од мерино волна, но може и од други еластични и памучни материјали.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chunky Yarn & Video Tutorials (@becozi) onApr 3, 2020 at 2:23pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chunky Yarn & Video Tutorials (@becozi) onFeb 27, 2020 at 6:01am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chunky Yarn & Video Tutorials (@becozi) onFeb 21, 2020 at 4:50pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chunky Yarn & Video Tutorials (@becozi) onJan 21, 2020 at 8:38am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chunky Yarn & Video Tutorials (@becozi) onJan 20, 2020 at 11:54am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chunky Yarn & Video Tutorials (@becozi) onJan 19, 2020 at 12:33pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chunky Yarn & Video Tutorials (@becozi) onOct 10, 2019 at 11:11am PDT

 

 

Објавено:
13 мај 2020
Категорија: 
Направи сам
Прочитано:
1.315 пати