Направи сам: Ефектна алка од ластик за коса и синџир

14 декември 2013

Понекогаш аксесоарите што можеме да ги изработиме сами се толку лесни за изведба, а со максимален ефект. Баш таков пример е оваа алка која освен на рака може да се носи и само како ластик за коса, со тоа што веќе добива двојна улога. Се што ви е потребно е:

-Ластици за коса во боја

-Синџир во златна или сребрена нијанса

-Клешта за накит

Изработката е многу едноставна. Краевите на синџирот отворете ги од двете страни и прикачете го ластикот, а на крај само прицврстете ги со клешта. Погледнете ги фотографиите и пробајте.

Објавено:
14 декември 2013
Категорија: 
Направи сам