Овие мини букети ќе ве воодушеват

12 јуни 2020

Креативноста е од оние пориви кои не можете да ги задржите во себе. И во зависност од афинитетите и способностите, различни луѓе ја изразуваат на различен начин.

Младата Русинка, Тања Лисова ја преточува во интересени, несекојдневни мини-креации, изработени исклучиво од хартија.

Таа се труди нејзините изработки да бидат во природни тонови, а и генерално, природата е најчестата тема. Освен разгледници, постери, пликоа, „стикери“, 25-годишната Тања изработува и мини букети цвеќе.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onJun 5, 2020 at 6:42am PDT

Овие минијатурни форми од хартија нас не оставија без збор. Впечатливи се, можете да ги аплицирате на различни нешта, а за да ги направите потребно е неверојатно трпение и прецизност, нешто што Лисова очигледно го поседува.

„Сакам да создавам цвеќиња од хартија, исто како да одгледувам градина. Често си замислувам дека сум цвеќарка. Сакам да ги создавам букетите од цвеќињата што ги имам. Секој пат излегуваат различно, во зависност од тоа како сум расположена“, вели Русинката за сајтот „Bored Panda“

Таа додава дека процесот започнува со скици, а потоа ги бира боите, ги аранжира и сето тоа бара многу време, но кај неа тоа предизвикува возбуда. Во дел од објавите и открива подетално како ги прави.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onJun 4, 2020 at 6:12am PDT

Повеќето од нејзините рачни изработки имаат 3Д форми, што е уште повеќе за пофалба и што е доказ дека се работи за неверојатно талентирана девојка.

А во продолжение погледнете уште некои од нејзините мини креации за макси воодушевување:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onMay 27, 2020 at 6:11am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onMay 23, 2020 at 7:11am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onMay 11, 2020 at 6:36am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onMay 10, 2020 at 6:23am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onMay 9, 2020 at 7:37am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onMay 13, 2020 at 6:11am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onApr 14, 2020 at 6:06am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onApr 16, 2020 at 6:45am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onApr 11, 2020 at 6:45am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onMar 17, 2020 at 8:10am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onMar 9, 2020 at 6:06am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onJan 30, 2020 at 4:46am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onJan 28, 2020 at 11:59pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onJan 22, 2020 at 4:59am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onJan 4, 2020 at 2:47am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tania Lissova (@lissova_craft) onJun 7, 2020 at 7:18am PDT

 

Објавено:
12 јуни 2020
Категорија: 
Направи сам
Прочитано:
539 пати
Тагови: 
направи сам