Виножито како симпатичен декор во домот: рачни изработки што може да ги направите и сами

9 февруари 2022

Виножито секогаш асоцира на позитивна емоција, на радост и на сонце после дожд.

Рачните израбортки со овој мотив се актуелен тренд и во декорирањето на домот, особено се карактеристични за детските и бебешките соби.

Симпатичен декор во хармоничен колорит, што ќе ви го разубави амбиентот дома, а со тоа и расположението.

Рачната изработка на овие виножита од волна не е комплицирана, но секако бара време.

Доколку сакате да си изработите сами, она што ви е потребно е тенко јаженце и избор на волна во бои по ваш избор. Процедурата е објаснета по чекори на фотографијата подолу.

Интересно е и тоа што оваа декорација може да ја комбинирате со други украсни елементи, па супер изгледа сошиена на перница или аплицирана на лустер или плетена кошница.

Инспиративни идеи следуваат во продолжение.

Објавено:
9 февруари 2022
Категорија: 
Направи сам
Прочитано:
820 пати