Клаудија Жакис - Модна инспирација за ниски жени

7 октомври 2020

Клаудија Жакис е една од најпознатите Португалки. Има 55-години, а низ животот работела како модел и ПР за познати компании, па токму преку овие две професии ја стекнува популарноста во родната земја.

Во меѓувреме започнува да работи со козметички бренд, чиј основач, а и заштитно лице е. На Инстаграм ја следат речиси 40.000 луѓе, што можеби за денешни стандарди и не е така многу, но сепак тој простор го користи за промовирање нови производи, места и мода.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onNov 6, 2019 at 6:22am PST

За добриот изглед може да му заблагодари на редовното вежбање и нега, што и јавно го споделува. А кога е модата во прашање, може да биде вистинска инспирација за младите и возрасните жени и тоа пред се' оние со понизок раст.

Клаудија е доказ дека доколку добро го познавате телото, можете да носите што ќе посакате, без оглед на возраста.

Таа не преферира високи потпетици и ретко ги носи, со што крши една од најголемите стереотипи врзани за ниските жени - задолжително носење обувки кои ќе ја зголемат висината.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onSep 8, 2020 at 5:36am PDT

Исто така, сака облека со широк крој, што е уште едно „побивање“ на старите модни правила дека „ситните“ девојки треба да носат облека што ќе им го нагласи телото (иако и во тоа има вистина).

Панталони со широки ногавици и фустаните се нејзините омилени парчиња. И покрај тоа што има облини, никогаш не ги нагласува премногу и не го става фокусот на нив, па нејзината фигура секогаш изгледа складно и привлечно.

Бидејќи доброобликуваното тело и го дозволува тоа, неретко знае да носи и кратки здолништа и шорцеви, но и зошто да не?

Во продолжение погледнете неколку нејзини модни изданија, и ако не сте, заследете ја на Инстаграм, бидејќи може да ви даде инспирација и мотивација кога ќе ви биде потребно:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onOct 7, 2020 at 1:20am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onOct 6, 2020 at 9:17am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onOct 5, 2020 at 1:46pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onOct 5, 2020 at 5:28am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onOct 4, 2020 at 11:33am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onOct 3, 2020 at 6:00am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onSep 27, 2020 at 11:38am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onSep 13, 2020 at 4:49am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onAug 26, 2020 at 10:31am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onAug 20, 2020 at 4:12am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onJul 18, 2020 at 1:29pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onJun 3, 2020 at 7:56am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onMay 14, 2020 at 11:36am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onApr 21, 2020 at 5:06am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onMar 8, 2020 at 2:03pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onMar 7, 2020 at 10:07am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onFeb 18, 2020 at 4:13am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onFeb 13, 2020 at 7:51am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onFeb 14, 2020 at 12:53pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onFeb 6, 2020 at 4:16am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onFeb 3, 2020 at 6:56am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onFeb 2, 2020 at 9:06am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onDec 9, 2019 at 11:09am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onNov 4, 2019 at 9:07am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onOct 24, 2019 at 10:08am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onOct 13, 2019 at 6:26am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onOct 4, 2019 at 1:53am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudia Jacques (@claudiajacques) onSep 25, 2019 at 4:01pm PDT

Објавено:
7 октомври 2020
Категорија: 
Портфолио
Прочитано:
8.865 пати