@krsikapamarija - Српска блогерка што обожува романтични комбинации

23 март 2020

Марија Кршикапа е името на 24-годишната Србинка, која веќе неколку години студира и живее во Италија. Од мала патува, средното училиште го завршува во Сиетл, а бидејќи Италија отсекогаш ѝ се допаѓала, одлучува да запише факултет за бизнис и економија во Болоња.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onMar 22, 2020 at 8:14am PDT

 Покрај студиите, за кои вели дека се стопроцентно на англиски јазик и дека ни ви ни бараат да имате познавање од италијанскиот и за кои се труди максимално бидејќи не сака да не е меѓу најдобрите, таа се одлучува дел од нејзиниот живот да го сподели со другите и тоа преку Инстаграм.

Така, на нејзиниот профил, кој го следат повеќе од 200.000 луѓе, споделува дел од нејзиното секојдневние, интересни места за храна и кафе, но и модни комбинации. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onMar 15, 2020 at 6:38am PDT

 Романтичните и женствени комбинации се нешто на што дава предност. Покрај нежните кошули, карнери, нежна тантела, таа обожава џинс и тој е застапен речиси во секоја комбинација. Исто така, парчињата со панделка се нејзиниот омилен избор.

Марија ги следи модните трендови, но предност ѝ дава на удобноста, така што голем број од комбинациите се со рамни обувки. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onMar 8, 2020 at 5:55am PDT

 

Погледнете:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onMar 7, 2020 at 6:13am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onFeb 29, 2020 at 6:15am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onFeb 21, 2020 at 4:49am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onFeb 20, 2020 at 6:58am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onFeb 19, 2020 at 3:30am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onFeb 11, 2020 at 3:35am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onFeb 2, 2020 at 6:32am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onJan 27, 2020 at 3:34am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onJan 29, 2020 at 5:51am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onJan 16, 2020 at 9:05am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onJan 2, 2020 at 5:01am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onDec 13, 2019 at 4:20am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onDec 6, 2019 at 5:43am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onNov 22, 2019 at 5:07am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onNov 19, 2019 at 3:12am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onNov 16, 2019 at 3:40am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onOct 19, 2019 at 5:25am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onSep 30, 2019 at 4:49am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onNov 15, 2019 at 7:13am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onSep 21, 2019 at 5:52am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onSep 25, 2019 at 5:42am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onSep 19, 2019 at 4:05am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marija Krsikapa (@krsikapamarija) onOct 12, 2019 at 3:41am PDT

 

 

Објавено:
23 март 2020
Категорија: 
Портфолио
Прочитано:
2.986 пати