Луис О'Рајли - претставничка на реалните девојки со облини

22 октомври 2018

Луис О'Рајли е 29-годишна девојка од Ирска, која е мошне успешна во модната индустрија како плус-сајз модел. Има и блог, „Style Me Curvy“, каде ги презентира нејзините омилени комбинации.

Нејзината реална појава, кога е физичкиот изглед во прашање, а воедно и желба да се облекува во склад со модните трендови, ја направија да биде една од најпознатите светски блогерки и модели.

Она што на многумина им се допаѓа, покрај стилот, е нејзината самодоверба и начинот на кој се носи со облините.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 10, 2018 at 3:47am PDT

 „Уште како тинејџер се борев со килограмите, носев величина 50, па претпоставувате дека воопшто не ми беше лесно и ретко што можев да носам. Но, за среќа, модната индустрија оттогаш се смени значително и тоа на подобро. Порано носев само широка облека, изгледав како вреќа. Никогаш не бев во можност да носам нешто што моите врсници и пријатели го носеа и тоа беше ужасно. Мислам дека тоа чувство нема никогаш да ме напушти. Сметам дека луѓето не разбираат дека „ослободувањето“ од терминот „плус-сајз“ би било чекор наназад за модната индустрија. Со оглед на тоа дека темата е сè уште актуелна, сакам да кажам дека е исклучително важно тој термин да функционира, затоа што брендовите се водат според тоа како модната индустрија се движи. Денес, тие се под влијание на плус-сајз блогерки, под влијание на општеството и доколку веќе терминот „плус-сајз“ не постои, ќе биде чекор наназад, бидејќи произведителите на облека можеби нема веќе да чувствуаат потреба да бидат инклузивни во понудата“, смета најбараниот модел во Ирска.

Таа додава дека е горда што ја претставува „плус-сајз заедницата“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 8, 2018 at 3:11pm PDT

 „Би било супер уличните брендови да имаат понуда од 34 до 50. Би било прекрасно во понудата да се негува различноста, без разлика дали се работи за возраст, конфекциски број, етничка припадност... Би било убаво кога сето тоа би било инкорпорирано во секојдневната понуда на брендовите, а не да се работи за посебни линии“, потенцира О'Рајли.

Токму тоа сака да го претстави и преку модните комбинации кои ги пласира на блогот, односно социјалните мрежи, а во продолжение ние ви презентираме дел од нив. Сигурни сме дека ќе бидат инспиративни за голем број девојки, бидејќи Луис навистина изгледа како обична девојка од соседството.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 6, 2018 at 2:14pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 7, 2018 at 1:38pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 3, 2018 at 3:27pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 5, 2018 at 2:58am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onAug 30, 2018 at 1:19pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onAug 26, 2018 at 1:01pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onAug 13, 2018 at 12:20pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onAug 11, 2018 at 12:18pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onOct 17, 2018 at 12:21pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onOct 16, 2018 at 12:46pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onOct 14, 2018 at 9:24am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onOct 8, 2018 at 2:20pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onOct 6, 2018 at 1:23pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onOct 3, 2018 at 3:38pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 30, 2018 at 2:32am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 26, 2018 at 1:39pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 23, 2018 at 10:18am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louise O'Reilly (@stylemecurvy) onSep 17, 2018 at 2:37pm PDT

Објавено:
22 октомври 2018
Категорија: 
Портфолио
Прочитано:
1.975 пати