Милан Станиќ - момчето кое создава совршени садови од бетон

3 јуни 2020

Низ Инстаграм просторот неодамна го откривме профилот @milanstanicdesign. На фотографиите се претставени различни садови, за кои во прв момент ќе помислите дека се керамички, но всушност материјалот за изработка со кој се користи е бетон.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onJul 9, 2019 at 4:31am PDT

Минималистичката естетика, елегантниот изглед и на крај, повеќенаменскиот елемент, ги прават овие изработки вредни за внимание.

Инаку, зад брендот стои 23-годишниот Милан Станиќ од Нови Сад, млад архитект кој убавината на ваквите изработки ќе ја открие сосема случајно, изнаоѓајќи решение за уредување на стан.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onMar 27, 2020 at 11:25am PDT

Сфаќајќи дека бетонот може да биде сè она што го споменавме погоре, во 2017 година ќе основа бренд и ќе се посвети на овие изработки.

Фасцинантно е што процесот за изработка е комплетно рачен, а во истиот се вклучени неколку луѓе. Од создавањето, до пакувањето, сè прават тој и неговиот тим, со цел да се оствари интимна релакција со купувачите и љубителите на овој дизајн.

Еден сад може да биде и украс за на маса, саксија или едноставно може да ја најде својата примена во кујната.

„Создавањето бренд е долг процес, кој вклучува верба, љубов, уметност и знаење. Искуството во материјалите и техниката е на врвот на планината наречена дизајн“, ќе објасни во една од неговите Инстаграм објави.

Меѓу последните негови проекти се бетонски садови за храна за кучиња, во различни големини.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onMar 20, 2020 at 12:17pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onMar 14, 2020 at 10:12am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onMar 21, 2020 at 1:17pm PDT

Садовите имаат дискретна, но сепак забележлива текстура, а кога се боите во прашање, доминираат неутралните и земјени тонови, со примеси на златна, розова, интензивна сина, бордо...

За сега, неговите изработки се достапни и во Данска, Шведска и Норвешка, но со оглед на естетиката и уникатноста, сигурни сме дека листата држави ќе биде подолга.

Погледнете:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onDec 10, 2018 at 9:20am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onMay 12, 2019 at 6:27am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onNov 4, 2019 at 4:23am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onJul 31, 2019 at 10:12am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onApr 12, 2020 at 10:06am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onMar 12, 2020 at 12:04pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onFeb 12, 2020 at 10:35am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onFeb 4, 2020 at 3:53am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onJan 19, 2020 at 7:55am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onDec 22, 2019 at 5:10am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onDec 11, 2019 at 4:36am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onDec 7, 2019 at 10:08am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onOct 5, 2019 at 4:00am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onOct 3, 2019 at 9:54am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onJun 30, 2019 at 6:31am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onMay 5, 2019 at 3:15am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onMar 31, 2019 at 6:25am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onApr 23, 2020 at 12:02pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MILAN STANIC OFFICIAL (@milanstanicdesign) onApr 19, 2020 at 11:55am PDT

 

Објавено:
3 јуни 2020
Категорија: 
Портфолио
Прочитано:
988 пати