Патриција Касарини - Италијанка која покажува дека модата не познава години

25 декември 2020

Веќе години наназад се зборува дека трендовите и генерално модата не треба да познава возрасна граница. Ако децении претходно, девојките во 20-тите беа тие од кои можевме да видиме што актуелно ќе се носи, сега благодарение на социјалните мрежи, голем број жени и во своите доцни 30-ти, а се повеќе и во 40-тите и 50-тите години од животот се осмелуваат јавно да го прикажат својот моден израз, а воедно и да инспирираат други.

Токму во оваа група спаѓа и Италијанката Патриција Касарини. Таа е една од најпознатите „age plus“ блогерки. На Инстаграм ја следат повеќе од 200.000 луѓе, а од нејзиниот стил и начин на кој ги комбинира парчињата облека можат да учат и нејзините помлади „колешки“.

Нејзиното портфолио опфаќа завршени студии по моден дизајн во САД, како и работа како моден дизајнер во модната куќа „Барбери“. Последните години живее во Барселона, а својата љубов кон дизајнот ја прошири и на ентериерот.

Кога е деловниот стил во прашање, преферира удобни панталони и ниски чизми. Кога се вечерните комбинации пак во прашање, високите потпетици се задолжителни. 

Една од нејзините модни тајни е впечатливи модни додатоци - накит, чанти со дизајнерски потпис, а во комбинација со едноставни парчиња облека.

Со нејзината модна смелост и умешност оваа 50+ дама совршено го одржува вниманието на публиката, а кога ќе ги погледнете нејзините комбинации ќе ви стане јасно и зошто.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PATRIZIA CASARINI (@patzhunter)

 

Објавено:
25 декември 2020
Категорија: 
Портфолио
Прочитано:
5.775 пати