Супер идеи за деловен изглед позајмени од минималистичкиот вкус на Норвежанката Тина Андреа

22 октомври 2020

Минимализмот е основната идеја по која го води дефинирањето на својот стил. Норвешката модна блогерка и стилистка Тина Андреа низ годините изгради препознатлив имиџ во кој го рефлектираше скандинавскиот поглед на модата, секогаш одмерен, практичен, софистициран, со редуцирање на сето она што значи непотребен вишок.

А токму таа идеја за минимализам наоѓа совршено место во актуелните тенденции кај деловната мода, па нејзиниот имиџ може да им послужи на многу деловни жени како инспирација за дополнително изострување и надоградување на бизнис естетиката во нивното секојдневие.

Во едно свое интервју, блогерката ќе каже дека ја интересира дизајнот, а не брендот. Па така една сезона го преферира Живанши, а веќе следната може воопшто да не ја интересира, притоа додавајќи дека сака да вложува во квалитетни базични парчиња.

Во принцип нејзините комбинации се сведени на монохроматски или микс до три бои и ретко кога носи принтови. Но, кога вметнува принт, тогаш најчесто тоа го прави во пар, како на пример пруги со пруги или точки со точки, што е уште еден интересен аспект на нејзиниот имиџ.

Ако посветите внимание на нејзиниот Инстаграам профил, ќе пронајдете сериозно добра инспирација за вашиот секојдневен бизнис имиџ, особено ако преферирате минимализам.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onAug 3, 2020 at 12:01pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onAug 16, 2020 at 9:04am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onAug 30, 2020 at 12:02pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onSep 11, 2020 at 12:43pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onSep 24, 2020 at 12:02pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onSep 29, 2020 at 12:02pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onOct 20, 2020 at 12:03pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onOct 21, 2020 at 12:00pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onJun 29, 2020 at 9:27am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onMay 4, 2020 at 12:13pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onApr 27, 2020 at 12:00pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onApr 25, 2020 at 9:08am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onApr 19, 2020 at 6:04am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) onApr 9, 2020 at 12:14pm PDT

Објавено:
22 октомври 2020
Категорија: 
Портфолио
Прочитано:
2.609 пати