SWithADot – кога шкртањето патики станува нослива уметност препознаена во светот

12 март 2020

SWithADot или S. е добро позната скопска урбана етикета чија приказна започнува со шкртање на патики. А приказната се развива до момент кога рачно насликаните, уникатни патики ги носат домашни и светски познати ликови како: Перо Антиќ, Димтри Вегас, Дуа Липа, Серхио Рамос...

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SWithADot (@swithadot) onMar 1, 2020 at 12:00pm PST

Зад веќе етаблираниот „стрит бренд" S. стои добро координирана екипа уметници, предводена од Сатја Грабулоски или по урбаните кругови, познат како дечкото со различните патики.

Пред повеќе од 15 години ги исшкртал своите патики со перманентни маркери. 12 години подоцна, тој веќе има бренд посветен на изработка на уникатни, рачно насликани и изработени обувки, што ги чекорат улиците на светските метрополи.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SWithADot (@swithadot) onJan 13, 2020 at 12:01pm PST

Кога заборуваме за индивидуалност во време на униформираност, мислиме на ваков карактерен визуелен израз каков што креира S.

Позитвен и успешен пример како уметноста може да добие нослива форма.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SWithADot (@swithadot) onMar 8, 2020 at 1:00pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SWithADot (@swithadot) onFeb 1, 2020 at 12:00pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SWithADot (@swithadot) onDec 25, 2019 at 12:01pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SWithADot (@swithadot) onDec 7, 2019 at 12:01pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SWithADot (@swithadot) onNov 22, 2019 at 12:00pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SWithADot (@swithadot) onSep 23, 2019 at 12:02pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SWithADot (@swithadot) onAug 15, 2019 at 12:00pm PDT

Објавено:
12 март 2020
Категорија: 
Портфолио
Прочитано:
237 пати