Виртуелната и дигитална инфлуенсерка Noonoouri сега има смисла повеќе од кога и да е!

21 април 2020

Виртуелната реалност е нашата реалност, на сегашните генерации. Особено откако пандемијата радикално го измести севкупниот вредносен систем, никогаш не биле посериозни и поубедливи пренасочувањата на општественото дејствување, комуникација и комплетен социјален и економски сообраќај во онлајн и дигитална димензија. Иднината во овие моменти е неизвесна, но извесно е дека таа ќе биде се подоминантно дигитализирана.

Визионерот и визуелен артист, Германецот Јоерг Зубер, оддамна го предвиде тоа, креирајќи ја пред 7 години Noonoouri -виртуелен, дигитален инфлуенсер како проекција на модата, од не така далечната иднина.

Noonoouri не е само аватар, перфектна 3D конструкција. Таа се залага за социјална правда, за правата на животните, за одржлива мода, за заштита не еко системот, има свој карактер и став што застанува во одбрана на колективното добро.

Таа нема да го загадува воздухот летајќи од една до друга дестинација за да сними кампања или да учествува на модно шоу. Не троши природни ресурси за да биде видлива и влијателна.
Ако треба да го анализираме мислењето на стручната фела за нејзиното постоење и улога, бројот на оние кои се двоумат и не се убедени во нејзината кауза, е незначителен во однос на оние кои гласно ја поддржуваат нејзината идеја и смисла.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onMar 14, 2020 at 5:50am PDT

Неодамна нејзиниот творец, Зуберг, даде интервју за Vogue во кое го образложува нејзиното постоење.
„Со секој избор што го правам, со секоја објава, со секоја приказна што ја креирам и секоја директна порака што ја испраќам, со секоја соработка и проекти во кои учествувам и за кои чувствувам огромна одговорност бидејќи се обраќам на многу луѓе, се трудам да користам пријателски глас и луѓето встински да разберат кој стои позади Noonoouri", вели тој во разговорот што целосно може да го прочитате на вој линк.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onMar 10, 2020 at 3:56am PDT

Noonoouri на Инстаграм има повеќе од 356.000 следбенци, била на насловни страни, во кампањи на светски познати брендови и ги освојува симпатиите на светот со неверојатна брзина. Иднината е тука...

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onMar 9, 2020 at 5:20am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onMar 8, 2020 at 4:54am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onMar 3, 2020 at 8:17am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onFeb 25, 2020 at 6:28am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onFeb 19, 2020 at 3:59am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onFeb 8, 2020 at 6:04am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onFeb 6, 2020 at 3:33am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onFeb 3, 2020 at 4:56am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onJan 23, 2020 at 4:59am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onJan 20, 2020 at 6:21am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noonoouri (@noonoouri) onJan 18, 2020 at 3:29am PST

Објавено:
21 април 2020
Категорија: 
Портфолио
Прочитано:
159 пати