Стилски двобој: Росица Мршиќ или Бобан Илиевски?

14 април 2015

collage1

Денешниот стилски двобој го потсетуваме на две креации од последните, пролетни колекции на Росица Мршиќ и Бобан Илиевски. Се работи за два фустана со должина до колена.

И Росица и Бобан се одлучиле да употребат ткаенина со геометриски принт и тоа во две нијанси, односно на бела основа и на светлосива во креацијата на Росица, а темносина во креацијата на Бобан. И покрај тоа што едниот фустан е со кратки ракави, а другиот е без ракави, и кај двете креации забележливо е присуството на неправилни форми и асиметрија.

Росица Мршиќ Росица Мршиќ

Кога се модните додатоци во прашање, Бобан Илиевски се одлучи да ја „разигра“ оваа креација со моден додаток за глава во интензивно сина боја.

Бобан Илиевски Бобан Илиевски

Што би носеле вие?

 

Објавено:
14 април 2015
Категорија: 
Стилски двобој