Аксесоари од 30-тите – добра шапка и пар чевли правеле чуда

6 март 2015

Големата депресија во 30-тите години на минатиот век имала големо влијание врз стилот на жените кои поради финансиската криза не биле во можност да купуваат нова облека. Единствен начин да се зачува гламурот ако воопшто постоел, бил да се инвестира во квалитетни аксесоари. Добар пар чевли, елегантна шапка или накит правеле чуда. Како во однос на облеката и фризурата, така и кога се работи за аксесоарите, жените најчесто се инспирирале од филмовите што ги гледале во кино. Стилот на Карол Ломбард, Џоан Крафорд или Џин Харлоу од големото платно бил  најмотивирачка инспирација во тоа време.

 

ШАПКИ

ЧЕВЛИ

РАКАВИЦИ

НАКИТ

Објавено:
6 март 2015
Категорија: 
Модни додатоци