Дизајнерката Шарлот Олимпија ги ре-интерпретираше своите Dolly чевли, инспирирајќи се од големите уметнички дела од 20.век. Таа ангажираше британски уметник кој се занимава и со фотографија и со боди арт, Бојард Месинџер, за да ги реинтерпретира делата на Пабло Пикасо, Ван Гог, Лихтенштајн, Модријан и други, на нејзините чевли.

Погледнете како изгледаше тоа.

 

Објавено:
25 јули 2013
Категорија: 
Модни додатоци