Албер Елбаз Албер Елбаз

Новогодишните чорапи за подароците од Дедо Мраз се традиција во повеќе земји и неизбежен момент од празничната магија.

Кристијан Лакроа Кристијан Лакроа

По тој повод, 20 модни креатори создадоа свој дизајн и визија за тоа како треба да изгледа новогодишниот чорап во кој Дедо Мраз ги остава своите подароци. Меѓу учесниците во проектот се најдоа имињата на Албер Елбаз, модните дизајнери Дин е Ден Катен,  креативниот директор на Келвин Клајн, Франциско Коста и многу други. Резултатот е повеќе од задоволувачки бидејќи креаторите понудија интересни дизајнерски решенија, а дел од нив се одлучија, наместо чорапи да создадат и ракавици.

Ана Суи Ана Суи

Погледнете ги фотографиите и оценете кои од овие чорапи најмногу ќе му се допаднат на Дедо Мраз.

Објавено:
23 декември 2014
Категорија: 
Модни додатоци