Какви високи потпетици се носеле годината кога сте се родиле?

31 мај 2019

Велат дека она што за мажите е фудбалот, или спортот, тоа за жените се чевлите односно шопингот. Факт е дека колку и да е мала потпетицата, женската нога изгледа подобро - издолжени се, витки, а жената се чувствува подобро и секако посамоуверено.

Во продолжение ќе видите како се менувале трендовите низ годините, па воедно ќе забележите дека модниот круг постојано се врти. Така, низ продавниците во 2019 година ќе забележите некои од најпопуларните модели во 1980-тите. Но, токму тука е и забавата која ја нуди модата - да направите нова приказна, односно уникатна.

Според фотографиите се чини дека од 2010 па наваму, потпетиците го следат трендот на височина карактеристичен за 70-тите.

Во поголемиот дел од декадите се внимавало на удобноста, елеганцијата и практичноста.

Фотографиите во продолжение се интересна ретроспектива на трендовите. Споделете со нас каков бил трендот годината кога сте се родиле и како ви се допаѓа:

1929

 

1930

 

1931

 

1932

 

1933

 

1934

 

1935

 

1936

 

1937

 

1938

 

1939

 

1940

 

1941

 

1942

 

1943

 

1944

 

1945

 

1946

 

1947

 

1948

 

1949

 

1950

 

1951

 

1952

 

1953

 

1954

 

1955

 

1956

 

1957

 

1958

 

1959

 

1960

 

1961

 

1962

 

1963

 

1964

 

1965

 

1966

 

1967

 

1968

 

1969

 

1970

 

1971

 

1972

 

1973

 

1974

 

1975

 

1976

 

1977

 

1978

 

1979

 

1980

 

1981

 

1982

 

1983

 

1984

 

1985

 

1986

 

1987

 

1988

 

1989

 

1990

 

1991

 

1992

 

1993

 

1994

 

1995

 

1996

 

1997

 

1998

 

1999

 

2000

 

2001

 

2002

 

2003

 

2004

 

2005

 

2006

 

2007

 

2008

 

2009

 

2010

 

2011

 

2012

 

2013

 

2014

 

2015

 

2016

 

2017

 

2018

 

2019

Објавено:
31 мај 2019
Категорија: 
Модни додатоци
Прочитано:
32.589 пати