Вообичаено е во зима да носиме капа. Плетена, беретка, качкет, шешир... – пред сè во функција да се заштитиме од студот. Неспорна е и естетската улога на овој моден додаток во нашиот стил, но имаме уште еден бенефит: ја носиме и во денови со „лоша коса".

Во зима честопати временските прилики не ѝ се во прилог на нашата коса, па во такви ситуации зимските капчиња се одлична солуција која пред сè ќе ни заштеди време, а истовремено ќе ни помогне да ја прекриеме „несоодветната фризура".

Беретките ќе му дадат француски шарм на вашиот зимски имиџ, шеширите секогаш ја акцентираат женственоста, а плетените капи го доловуваат урбаниот дух.

Инспирација следува во галеријата во продолжение...
Фото: Пинтерест

 

Објавено:
29 ноември 2018
Категорија: 
Модни додатоци
Прочитано:
1.356 пати