slider_rose_collection

Високата мода послужи и како инспирација за амбалажи. Се работи за новата Rose Couture колекција за шампањот Vueve Cliquot, која има две едиции. Амбалажа во облик на кутија за подарок, која одвнатре е обложена со алуминиумска заштита, поради што шишето го одржува студено и до два часа. Другото пак, поголеммо пакување, содржи шише и две прикладни чаши за шампањ. Отворајќи се како набор на фустан, ова пакување е инспирирано од креациите на врвни дизајнери.

rose-collection_0

Пакувањата се од лакиран картон, практични, и можат да послужат во секоја пригода. Од тимот велат дека на овој начин сакале да ги повикаат сите оние храбри, одважни и шик луѓе.

Инаку, овој бренд во светот на пијалоците, секогаш се трудат да понудат иновација кога е амбалажата во прашање. Погледнете во продолжение:

214934819438599327_300c5bc755c1Clicquot Fashionableclicqup-by-veuve-clicquot-05-751x944Coffret-Traveler-Veuve-Clicquotveuve traveller 2

imagespirit (1)_sakura-collection-veuve-clicquot-rose

Објавено:
18 август 2014
Категорија: 
Модни додатоци