Марамите се од оние модни додатоци кои ги купувате еднаш и ги носите (за) секогаш. Нивната популарност речиси секогаш е константна, бидејќи многу често се клучен детаљ кој ја подобрува комбинацијата.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tita_Silk Scarfs made inAthens (@tita.bonatsou) onMay 24, 2020 at 3:36am PDT

 Она што е различно и што може да се менува низ годините, а во склад со трендовите, е начинот на кој се носат. Конкретно за оваа сезона, марамите ќе бидат главен додаток за во коса, односно за глава.

Врзани во форма на лента или за опавче, пунџа, ќе му дадат на вашиот изглед елеганција. Марамите ќе се носат и во стилот на холивудските диви - врзани под брадата и со очила за сонце.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@anath.silk.fashion) onMar 28, 2020 at 2:49pm PDT

Уште еден трендовски начин кој го практикуваат и познатите е марама во коса во форма на триаголник. 

Но, освен во коса, марамите оваа сезона можете да ги носите и како моден додаток врзани за чанта. Оние што го сакаат дамскиот изглед, може да си го украсат и летниот шешир со марама.

Класичниот начин на кратка свилена марама околу вратот е нешто што не бледее кога се модните трендови во прашање. Тоа е сигурен избор кога сакате на вашиот изглед да му додадете софистицираност. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@by_gaidamaka) onMay 24, 2020 at 12:55am PDT

 Марамите ќе бидат актуелни и како „топ“ кој ќе го комбинирате со џинс, здолниште или шорцеви. Но, за ги носите така мора да имате добро стегнато тело, а потоа и да знаете како да го носите и секако комбинирате.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rishi & kumo (@kumodini.brahma) onMay 26, 2020 at 1:36am PDT

 Во продолжение погледнете уште неколку примери кои сигурни сме ќе ви послужат како инспирација.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bet and Malfie (@betandmalfie) onMay 24, 2020 at 2:11am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@lalouettesilk) onMay 23, 2020 at 8:01am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Judith (@handbagsandfashionlover) onMay 24, 2020 at 11:48pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gigi (@mode.de.vie.de.luxe) onMay 24, 2020 at 8:36pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @emmanuellesilk onMay 24, 2020 at 8:08am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maria East Up&Away-with ME (@themariaeast) onMay 24, 2020 at 6:33am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Consultante De Style à Mtl (@analoredostyliste) onMay 24, 2020 at 5:13am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NELVA (@nelvafashion) onMay 24, 2020 at 1:25am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Franziska Nazarenus Paris (@franziskanazarenus) onMay 23, 2020 at 12:09pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ILONA TAMBOR (@ilonatambor) onMay 22, 2020 at 1:04pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FLORYD / My Floryd Welin (@florydsweden) onMar 29, 2020 at 8:00am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Inês Santos Alves (@ineslisboncover) onMay 26, 2020 at 3:36am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Serving Locks Hair (@servinglocks) onMay 25, 2020 at 9:07am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wangari Sthlm (@wangaristhlm) onMay 18, 2020 at 8:04am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wangari Sthlm (@wangaristhlm) onMar 26, 2019 at 9:09am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maressa Carvalho (@carvalho_maressa) onMay 25, 2020 at 7:53am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Luce d NJ (@lucednj) onMay 26, 2020 at 3:25am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by(@byblondieaix) onMay 26, 2020 at 1:11am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by from, mila (@from.mila) onMay 25, 2020 at 1:19pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nedda Parangi (@neddaparangi) onMay 25, 2020 at 2:51pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@l00kzzz) onMay 20, 2020 at 12:02pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pirate & Parrot (@pirateandparrotofficial) onMay 26, 2020 at 3:50am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mara Maxwell Fashion (@shop.maramaxwell) onMay 6, 2020 at 8:36pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mara Maxwell Fashion (@shop.maramaxwell) onApr 22, 2020 at 8:01pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mara Maxwell Fashion (@shop.maramaxwell) onApr 11, 2020 at 3:21pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mara Maxwell Fashion (@shop.maramaxwell) onMar 24, 2020 at 10:19pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mara Maxwell Fashion (@shop.maramaxwell) onMar 27, 2020 at 7:51pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mara Maxwell Fashion (@shop.maramaxwell) onMar 21, 2020 at 8:15pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) onMar 27, 2020 at 5:14am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Halle Berry (@halleberry) onMar 26, 2020 at 2:08pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by María Bernad (@maria_bernad) onApr 11, 2020 at 3:56am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stephanie Broek (@stephaniebroek) onJun 3, 2019 at 11:07am PDT

Објавено:
26 мај 2020
Категорија: 
Модни додатоци
Прочитано:
3.900 пати