Еден од најзабавните, но истовремено највлијателните сегменти во глобалната модна индустрија е уличната мода. Оваа година по модните улици чекореа и впечатливи и шик и ексцентрични чевли.

Во 2016 особено беа актуелни чевлите на ниска и дебела потпетица, но неизбежно и оние женствени, елегантни чевли на високи потпетици. Стиловите варираа од монохроматски со минималистички линии до такви кои беа украсени со релјефни детали и во комбинации на впечатливи бои.

Во продолжение издвојуваме дел од најубавите чевли од уличната мода за 2016.

Објавено:
29 декември 2016
Категорија: 
Модни додатоци
Прочитано:
587 пати