Се враќа трендот од детството: Бели чорапи и црни чевли

19 мај 2020

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zapateria Infantil (@micarrusell) onOct 30, 2018 at 12:18pm PDT

Сигурни сме дека поголемиот дел од вас се сеќаваат на оваа комбинација од фотографијата. Почетоците на овој тренд беа во 50-тите години од минатиот век, за еве во 2020 повторно да се вратат на сцената.

Бели чорапи и црни чевли првин носеа мажите. Оваа комбинација беше толку популарна што ја носеа речиси сите од Елвис Присли, до “обичните“ фраери. Но, потоа, трендот премина и во женската мода, па ниските бели чорапи, често со елементи на тантела, или пак хеклани, во комбинација со балетанки или сандалки беа речиси секојдневен избор.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Giao Williams Illo & Design (@giao_williams_illo) onJan 1, 2019 at 5:21pm PST

 За дополнителна популаризација на трендот придонесе и изгледот на Одри Хепберн во филмот „Funny Face“. Живанши се грижеше за облеката, односно костимографијата, а во една од клучните сцени, Хепберн носи тесни црни панталони, црна ролка и секако бели чорапи во комбинација со црни мокасини.

Подоцна, во текот на 80-тите, Мајкл Џексон го врати овој тренд на сцената. Подоцна, ќе се најде и меѓу уличната мода, но нема да се задржи долго. Неколку децении подоцна, сведоци сме на повторното враќање на оваа комбинација.

„Шанел“ со пролетната колекција јасно даде до знаење дека оваа пролет црно-белата комбинација ќе биде актуелна, а се надоврзаа и „Миу Миу“, Емилија Викстед и други. Модните блогерки пак, со нетрпение чекаа да видат што ново ќе се случува, па во голема мера придонесуваат за популаризација на овој тренд, кој се' уште не го достигнал својот врв годинава. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chloeludivinelove onMar 12, 2020 at 12:46pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chloeludivinelove onMay 16, 2020 at 12:14pm PDT

Сепак, присутен е. Се надоврзува на оној од пред неколку сезони кога започнаа повторно да се носат чорапи и обувки и тоа на највпечатлив начин.

Во продолжение погледнете неколку комбинации со бели чорапи и црни обувки, како и неколку варијации на темата.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chloeludivinelove onMar 18, 2020 at 10:06pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) onJan 23, 2020 at 2:31pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) onJan 22, 2020 at 3:34am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) onJan 21, 2020 at 5:00am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Peggy DeGuire (@peggyshoeshop) onDec 20, 2019 at 1:57pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sock Candy (@sockcandyofficial) onSep 30, 2019 at 12:37pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by R a c h e l B l a k e (@rachelpblake) onAug 23, 2019 at 1:31am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Reid (@elizabethreidxo) onAug 27, 2019 at 8:21am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by_.Miss Charlotte._ (@charlottecutegirl_) onFeb 14, 2020 at 10:51pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chloeludivinelove onMar 31, 2020 at 8:44pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sarah Hampton-Jones (@middleagedme) onMay 10, 2020 at 12:31am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elise Brown (@sparklychucky0928) onMay 10, 2020 at 4:26pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ella Rose Jackson(@itsallcominguprosy) onMay 16, 2020 at 5:24am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kelly. (@kellyandco_) onAug 17, 2017 at 11:22am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle) onNov 9, 2017 at 10:02am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by girlbuytheshoes (@girlbuytheshoes) onFeb 10, 2018 at 3:53am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by(@le.la.lepus) onMar 11, 2018 at 4:33pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by stuff about (@stuffaboutus) onMay 3, 2018 at 12:36pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Laura Cooper (@thegreenedition) onOct 12, 2018 at 10:12am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Reid (@elizabethreidxo) onAug 17, 2019 at 5:39am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LAURA BUDRYTE (@laurabudryte) onOct 2, 2019 at 10:09am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chloeludivinelove onMar 18, 2020 at 7:39pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chloeludivinelove onMar 26, 2020 at 12:14am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tanya Khandpur (@tanya.khandpur) onMay 18, 2020 at 8:45am PDT

 

 

 

Би го носеле ли повторно овој тренд?

Објавено:
19 мај 2020
Категорија: 
Модни додатоци
Прочитано:
1.298 пати