collage1

За костими за капење. Поточно, за разликата во костимите за капење – некогаш и денес.

Она што денес го гледаме на плажите не потсетува ни малку на модата за плажа од 1895 година. Љубовта кон водата и плажата останаа исти, но не и она што го носиме.

Костимите за капење во денешницата се сè пооскудни, потсетуваат на долна облека, само што материјалот е различен. Пред 120 години жените на плажите биле сосема облечени со чорапи, капи, а поради тоа движењето во вода им било ограничено. Но и такви на мажите им биле мошне секси. Погледнете:

86878_profimedia0226802734_gal-1024x768

86879_profimedia0226802700_gal-1024x768

86880_profimedia0226802717_630x0

86881_profimedia0226803008_gal-1024x768

86882_profimedia0226803013_gal-1024x768

86883_profimedia0226803045_gal-1024x768

86884_profimedia0226803100_630x0

86885_profimedia0226803106_630x0

Објавено:
17 март 2015
Категорија: 
Модни додатоци