Woman spraying perfume with perfume atomizer, close-up of hands

Љубителите на парфемите понекогаш знаат да се збунат од натписите на шишенцата. Иако се ви делува слично или исто, не е така. Затоа во продолжение ви помагаме при распознавањето на терминологијата:

-Eau du Cologne - значи мирис кој содржи 3% до 5% парфемско масло во мешавина со вода и алкохол. Тие се полесни и освежувачки, а честопати и со цитрусни ноти.

-Eau du Toilette - содржи поголем процент на парфем и се меша само со алкохол, без вода. Токму од таа причина е и повеќе постојан.

-Eau du Parfum - содржи помеѓу 15% и 18% парфемско масло.

- Perfume - Од 15% до 30% парфемско масло во мешавина со алкохол. Ова е најконцентрираната и најмоќната мешавина и најчесто е во мали шишенца и со поголема цена.

Објавено:
25 декември 2013
Категорија: 
Модни додатоци