44911_cipele8_gal-1024x768

Сопругата на популарниот американски дизајнер за обувки, Стјуарт Вајцман, Џејн Гершон Вајцман, со години патувала по светот собирајќи ги најубавите и најнеобични чевли. Некои од нив беа изложени во продавниците на Стјуарт Вајцман, а 150 највпечатливи се објавени во книгата на госпоѓата Вајцман „Art and Sole“.

-Чевлите што се наоѓаат во книгата се најдобрите од илјада што ги собирав во текот на години. Се надевам дека народот ќе ужива гледајќи ги, онолку колку што јас уживав работејќи со мошне посебни уметници, кои и ги создадоа - вели Џејн.

Пердуви, керамика, метал, Сваровски кристали, па дури и свежо цвеќе, сето тоа може да се најде на овие чевли кои се дизајнирани само за гледање, а не за носење.

Погледнете дел од овие уметнички дела.

44912_cipele_630x0

44913_cipele7_gal-1024x768

44915_cipele3_gal-1024x768

44916_cipele2_gal-1024x768

44917_cipele6_gal-1024x768

44920_cipele4_gal-1024x768

44921_cipele1_gal-1024x768

 

Објавено:
4 ноември 2013
Категорија: 
Модни додатоци