Вака изгледаат влечки создадени од остатоци од ткаенини

28 мај 2021

Интересен проект на модниот бренд Уго Паулсон. Зад него стои Елиза, дизајнерка од Лондон, која дошла на идеја максимално да ги користи материјалите.

Така, дел од чевлите се изработени од остатоци од ткаенини, додека пак чевлите и останатиот дел од обувките се производ на рециклажа.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ugo Paulon (@ugo_paulon)

Нејзината цел била да истражи дали е возможно комплетно рециклиран моден додаток.

На Инстаграм посебно популарни стануваат влечките кои изгледаат прилично меко. А интересно е што, бидејќи сепак се работи за рециклажа, добар дел од моделите немаат две исти чевли, што може да им се допадне на оние што сакаат да носат поразлични парчиња.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ugo Paulon (@ugo_paulon)

Погледнете ги, би ги носеле ли вие?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ugo Paulon (@ugo_paulon)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ugo Paulon (@ugo_paulon)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ugo Paulon (@ugo_paulon)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ugo Paulon (@ugo_paulon)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ugo Paulon (@ugo_paulon)

 

Објавено:
28 мај 2021
Категорија: 
Модни додатоци
Прочитано:
266 пати